ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МАЕЕС НА ВИРОБНИЧИЙ КОМПЛЕКС ПОШИТТЯ БІЛИЗНИ бренду “AJOUR” ТОВ ТПП «Універсал»

АвторMAEES

ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МАЕЕС НА ВИРОБНИЧИЙ КОМПЛЕКС ПОШИТТЯ БІЛИЗНИ бренду “AJOUR” ТОВ ТПП «Універсал»

В рамках вивчення дисциплін «Технологічні процеси та обладнання підприємств», «Сервісне обслуговування обладнання галузі», «Електромеханічне обладнання галузі» та «Електротехнічні матеріали», «Основи розрахунку та конструювання типових вузлів та механізмів обладнання галузі»  02 листопада 2023 року відбулася екскурсія викладачів та студентів освітніх рівнів «бакалавр» та «магістр» спеціальностей 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» і 133 «Галузеве машинобудування» на виробничий комплекс пошиття білизни бренду “AJOUR” ТОВ ТПП «Універсал».

На початку екскурсії студентів ознайомили з правилами безпеки перебування на території цехів, в яких працює електротехнічне та електромеханічне обладнання.

В рамках екскурсії студенти ознайомились з виробничим багатопрофільним торгово-промисловим підприємством «Універсал», який спеціалізується на дизайні та пошитті жіночої і чоловічої білизни бренду AJOUR  та одягу для дому. Засновником міжнародного бренду AJOUR в Україні, ось уже 15 років, є випускник і гордість нашої кафедри МАЕЕС Віталій Новицький.

Головній механік підприємства Мул Володимир Анатолійович познайомив студентів з парком швейного обладнання ділянок-ліній цеху. В ході екскурсії студенти  ознайомились з особливостями принципу роботи та будови  електричного  обладнання ліній швейного цеху.     

Під час екскурсії на підприємстві було проведена лекція на тему «Особливості технологічних вимог швейних операції, як основа проектування і конструювання  технологічного обладнання». На діючому обладнанні студенти запевнились, що кожна машина має технологічні і конструктивні особливості.  Сучасні швейні машини оснащені автоматичними і мехатронними системами керування, наприклад – зігзаг-машина з налаштованою окантовкою, шиття в три стібка.           

                          Ознайомились з особливістю роботи плокошовної 3х голкової 5 ниткової машини з окантовувачем в 3 складення з кріпленням на ніжці.

У співбесіді магістри з’ясували питання автоматизації налагодження певного натягу при процесі пришивання резинки до виробу.

                       Пласкошовна машина типу флетлок може створювати плоский шов на трикотажних тканинах.                                                                                                                              

Серед фахівців, які забезпечують якісну і безперервну роботу складного сучасного швейного обладнання на виробництві міжнародного класу ТОВ ТПП «Універсал», на чолі з головним механіком Володимиром Мулом є два наших випускника – механік-наладчик Андрій Моцний та замісник головного механіка Іван Золотенко, який закінчив спеціальність «Обладнання легкої промисловості», а нині опановує ще спеціальністіь 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» в магістратурі кафедри МАЕЕС.

Відгук студентів-магістрів про виїзне заняття

Ми з групою відвідали підприємство “Ажур” яке спеціалізується на пошитті білизни та домашнього одягу. Розглянули методи автоматизації для полегшення процесу складного пошиття виробів, можливість поєднання різних тканин. Також на підприємстві розглянули різні види швейних машин від простих, та до швейних машин з різним ступенем автоматизації для максимального спрощення роботи швачок. Екскурсія та виїзне заняття були дуже цікаві і корисні. – Єгор Токарчук, Олександр Постернак, Євген Жувака, та ін.

Під час зустрічі викладачів кафедри МАЕЕС з провідними фахівцями ТОВ ТПП «Універсал», були обговорені питання подальшої співпраці, проходження практики студентів, дуальної освіти, обговорення освітніх програм за даними напрямами підготовки.

Викладачі та студенти кафедри МАЕЕС ХНУ вдячні адміністрації та фахівцям ТОВ ТПП «Універсал» за надану можливість відвідати виробництво, познайомитись із брендовими якісними виробами, сучасним високопродуктивним обладнанням спеціального призначення, провести виїзне заняття на сучасному підприємстві  міжнародного рівня.

Ольга  КОРОТИЧ
к.т.н., доцент кафедри МАЕЕС

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук