Успіхи ІІІ етапу всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів малої академії наук України

АвторMAEES

Успіхи ІІІ етапу всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів малої академії наук України

З 10 червня по 10 липня 2022 року проходив ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. Незважаючи на повномасштабну війну в Україні, фінал головного наукового змагання об’єднав майже 1600 учасників з усіх куточків України та продемонстрував усьому світу силу духу та єдності, бо саме освіта та наука є фундаментом розвитку людського потенціалу.

Співробітники кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем приймають активну участь у наукових заходах, які проходять на теренах ХНУ, регіональних та всеукраїнських конкурсах та семінарах, міжнародних проєктах. Співпраця викладачів кафедри із учнями Малої академії наук сприяє розвитку науково-дослідницької, винахідницької та творчої діяльності молоді під час роботи в тематичних гуртках. Кращі наукові роботи рекомендуються для участі у міжнародних конкурсах, проєктах.

Хмельницьке територіальне відділення Малої академії наук на ІІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт було представлено командою із 45 молодих науковців, які захищали свої науково-дослідницькі проєкти у 45 наукових секціях в 12 відділеннях.

Фінальні проєкти учасників аналізували за стандартами оцінювання міжнародного рівня. Саме такі стандарти допомагають налаштувати учасників конкурсу-захисту на більш відповідальний та інноваційний підхід до підготовки проєкту, мотивують амбітність молодих науковців, розширяють їхнє бачення перспектив, дають можливість запропонувати свою ідею чи винахід з метою якісних конкретних позитивних трансформацій в Україні та світі.

За результатами ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт юні науковці з Хмельниччини здобули 4 золотих, 5 срібних та 16 бронзових нагород.

Серед переможців є вихованець кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем Богдан Денисенко, здобувач освіти 11 класу Хмельницького ліцею ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради. За результатами захисту наукової роботи «Дослідження тертя ковзання за допомогою маятника Жуковського» в секції «Експериментальна фізика» (науковий керівник к.т.н., доцент кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем Павло Майдан) Богдан Денисенко отримав 1 місце у фіналі ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України.

Пишаємося досягненнями Богдана Денисенка, бажаємо творчих здобутків і нових досягнень на науковому шляху. Працюємо на благо України, плекаємо наукову еліту нації.

Детальніше https://hoctm.km.ua/man/652-b-emo-rekordi-u-2022-rotsi-manivtsi-khmelnichchini-zdobuli-maksimalnu-kilkist-peremog-u-finali-najmasshtabnishoji-intelektualnoji-bitvi-roku

доцент кафедри машин і апаратів,
електромеханічних та енергетичних систем
Павло Майдан

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук