СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ МАЕЕС З ФУНДАЦІЄЮ «ВЕТЕРАН СТАРТАП ЧЕЛЕНЖЕР» (США)

АвторMAEES

СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ МАЕЕС З ФУНДАЦІЄЮ «ВЕТЕРАН СТАРТАП ЧЕЛЕНЖЕР» (США)

Співпраця з фундацією «Ветеран Стартап Челенжер» налагоджена завдяки зусиллям завідувача кафедри МАЕЕС, доктора технічних наук, професора Олега Поліщука. Її засновником і головним інструктором є Вілл Грегорі. Він консультує стартапи (технологічні компанії на ранній стадії діяльності), венчурних капіталістів (людей, які в них інвестують) і стартап-акселераторів (організації, які створюють і розвивають стартапи). 

Здобувачі освіти кафедри МАЕЕС різних рівнів «бакалавр», «магістр» та «доктор філософі» спеціальностей 133 «Галузеве машинобудування» та 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», зокрема Андрій Поліщук, Олександр Місяць, Денис Кравчук, Ангеліна Первак, Андрій Єрій, Володимир Грудінін пройшли 34 годинний тренінг «Українська стартап-ініціатива» в «Ветеран Стартап Челенжер».

Даний навчальний курс – це коротка, інтенсивна дистанційна програма навчання з неповним робочим днем для українських підприємців-початківців, які хочуть швидко отримати базові навички, необхідні для запуску свого власного підприємства. Володіючи базовими навичками та методами, молоді люди за короткий період часу зможуть створити нове підприємство чи приєднатися до вже існуючого, некомерційну чи громадську організацію. Під час курсу увага зосереджувалася на основних моментах, які повинні знати засновники, починаючи свою першу підприємницьку діяльність.

Програма навчання складалася з двох частин. Перша – огляд навчальних матеріалів. До них належали лекції, відео та інтерактивні медіа. Вони надали слухачам основний контекст у критичних сферах, які знадобляться їм, як молодим підприємцям, коли вони увійдуть у підприємницький простір. Друга частина  – розробка проєкту власного підприємства та його представлення.

Заняття були організовані у групі з шести студентів, які навчалися під керівництвом експерта-інструктора. Під час навчального курсу учасники активно співпрацювали із членами своєї групи, обмінювалися відгуками та ідеями. Протягом всієї програми студенти працювали від власної ідеї до створення власного підприємства. Щотижня вони здійснювали поетапні кроки у цій програмі.

По закінченні навчання усі здобувачі отримали сертифікати про успішне проходження тренінгу «Українська стартап ініціатива».

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук