УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ХНУ У І-МУ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ МОЛОДІЖНИХ НАУКОВО-ТЕХНІЧНИХ ПРОЄКТІВ «INVENTORUA»

АвторMAEES

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ХНУ У І-МУ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ МОЛОДІЖНИХ НАУКОВО-ТЕХНІЧНИХ ПРОЄКТІВ «INVENTORUA»

26 жовтня 2023 р. відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA», який проводив відділ науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді з метою духовного, творчого та інтелектуального розвитку учнівської молоді.

Роботи учнів оцінювали представники Хмельницького національного університету з кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем проф. Олег ПОЛІЩУК, доц. Сергій ГОРЯЩЕНКО, з кафедри Технології і конструювання швейних виробів доц. Вікторія МИЦА.

Цей захід є платформою для майбутніх інженерів, вчених та винахідників, де їхні ідеї можуть стати реальністю, а творчий потенціал отримає визнання та підтримку. У конкурсі взяли участь здобувачі освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти у двох вікових категоріях: молодша (від 12 до 14 років) та старша (15-18 років).

Конкурс «InventorUA» спрямований на заохочення учнів до дослідження, винаходів та наукових відкриттів, а також на сприяння подальшому розвитку їхніх інноваційних ідей. Відбувався у наступних номінаціях:

  • нові матеріали та нанотехнології;
  • цифрові технології;
  • стійкий життєвий простір;
  • збереження здоров’я та лікування хвороб;
  • прикладні інженерні технології.

Конкурс надав учасникам можливість показати свої інноваційні рішення, отримати об’єктивний відгук та підтримку від експертів – членів жюрі. Переважна кількість робі була заслухана в очному режимі. Дві роботи заслухані були в режимі онлайн, проте враження від них було не менш захоплюючим.

Кожна номінація отримала своїх переможців.

Ми віримо, що кожна ідея може мати великий вплив, незалежно від віку її автора, а участь у подібних заходах сприяє розвитку лідерських та комунікативних навичок, які є необхідними для подальшого успіху.

Бажаємо переможцям І-го етапу Всеукраїнського конкурсу молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA», учнів-членів Хмельницького територіального відділення МАН України гідно представити свої наукові роботи на наступному етапі, який пройде в м. Київ.

Проф. кафедри МАЕЕС Олег ПОЛІЩУК
Доц. кафедри ТКШВ Вікторія МИЦА

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук