ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МАЕЕС НА СОНЯЧНУ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ

АвторMAEES

ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МАЕЕС НА СОНЯЧНУ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ

В рамках вивчення дисциплін «Вступ до фаху», «Енергоефективні технології в електроенергетиці, електротехніці та електромеханіці», «Нетрадиційні та поновлювальні джерела енергії», «Сучасні технології та обладнання виробництв галузі» та «Сервісне обслуговування обладнання галузі» 23 жовтня 2023 року відбулася екскурсія викладачів та студентів освітніх рівнів «бакалавр» та «магістр» спеціальностей 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» і 133 «Галузеве машинобудування» сонячну електростанцію, що розташована в Хмельницькій області.

На початку екскурсії студентів ознайомили з правилами безпеки перебування на території енергетичного об’єкту та навели технічні характеристики сонячної фотоелектричної електростанції.

Студенти ознайомились з системами монтажу фотоелектричних модулів та особливостями їх розташування на металевих конструкціях, розглянули правила щодо їх експлуатації та обслуговування.

Студенти мали змогу побачити процес генерації сонячної енергії та перетворення її у електричний струм з використанням сучасного енергетичного обладнання. Ознайомились з роботою трансформаторної підстанції, системами релейного захисту та обліку електричної енергії.

В рамках екскурсії студенти також побачили роботу операторів на посту управління енергетичного об’єкту.

Також відбулася зустріч викладачів кафедри МАЕЕС з провідними фахівцями даного енергетичного об’єкту, під час якої обговорювалися питання подальшої співпраці, проходження практики студентів, дуальної освіти, обговорення освітніх програм за даними напрямами підготовки.

Світлана СМУТКО
доцент кафедри МАЕЕС,

Сергій ГОРЯЩЕНКО
доцент кафедри МАЕЕС

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук