ДЕЛЕГАЦІЯ КОМПАНІЇ ТОВ «ЕНКОН» ВІДВІДАЛА ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

АвторMAEES

ДЕЛЕГАЦІЯ КОМПАНІЇ ТОВ «ЕНКОН» ВІДВІДАЛА ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

На запрошення завідувача кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем д.т.н., професора Олега Поліщука Хмельницький національний університет відвідали директор ТОВ «Енкон» (Польща) Володимир Дурава та голова правління ГО «Федерація робототехніки та штучного інтелекту України» Сергій Постольник.

Під час зустрічі з ректором Хмельницького національного університету Сергієм Матюхом обговорено питання подальшої співпраці та підписано трьохсторонній меморандум.

Метою Меморандуму є взаємодія та координація діяльності вищих навчальних закладів, громадських організацій та міжнародних виробників промислового обладнання, що спрямована на досягнення позитивних результатів в науково-технічній діяльності в галузі робототехніки, мехатроніки, автоматизованих систем керування виробничими процесами в Подільському регіоні України.

Під час візиту делегація відвідала Центр систем автоматизації та електроприводів Siemens і інші навчальні центри та лабораторії кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем.

В Центрі систем автоматизації та електроприводів Siemens гостей ознайомили з діючою автоматизованою технологічною лінією, що зібрана на базі устаткування компанії Siemens (контролери Simatic, електричні приводи, роботи-маніпулятори тощо).

В рамках візиту відбулася екскурсія до навчально-виробничого центру «Історія та сучасність техніки».

Під час екскурсії провідний інженер Ігор Вишквар розповів про історію розвитку різних видів техніки, особливо тих, що раніше використовувалася у навчальному процесі Хмельницького національного університету.

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук