ЗАЛУЧЕННЯ ФАХІВЦІВ-ПРАКТИКІВ ДО ПРОВЕДЕННЯ НАВЧАЛЬНИХ ЗАНЯТЬ

АвторMAEES

ЗАЛУЧЕННЯ ФАХІВЦІВ-ПРАКТИКІВ ДО ПРОВЕДЕННЯ НАВЧАЛЬНИХ ЗАНЯТЬ

28 травня 2021 року, у рамках співпраці кафедри МАЕЕС з виробничими підприємствами Подільського регіону, викладачі кафедри Прибега Д.В. та Онофрійчук В.І. провели практичне заняття з дисциплін «Вступ до спеціальності» із студентами групи РМ-20, що навчаються за освітньою програмою “Робототехніка та мехатроніка”, на базі підприємства «Амазонка».

З боку фахівців-практиків до проведення заняття був залучений головний інженер підприємства, випускник нашої кафедри 2006 року, магістр інженерної механіки – Євген Пильник.

Студенти-першокурсники мали змогу ознайомитися з будовою та основними технологічними можливостями сучасного автоматизованого обладнання, яке використовується на підприємстві.

Зокрема, було продемонстровано роботу двох автоматизованих комплексів: настилання та розкроювання тканини на деталі одягу.

В цеху оздоблення одягу студенти ознайомилися з автоматизованим обладнанням для виконання аплікацій із штучного каміння, нанесення зображень прямим трафаретним друкум, а також комплексом обладнання для сублімаційного друку.

Основним асортиментом продукції підприємства є жіночий верхній демисезонний та зимовий одяг. Для виробництва жіночого зимового одягу застосовують великий асортимент фурнітури, спеціальні шнури, стрічки та резинку.

Для виготовлення даної фурнітури підприємство «Амазонка» має власне обладнання, зокрема, для вязання резинки, тасьми та строп, виготовлення синтепону, тощо.        

Демонстрація обладнання, що містить складні кінематичні пари, а також електричні та електронні ситеми керування надали студентам чіткого розуміня майбутньої професії та напрямку навчання.

В результаті проведеного заняття, студенти отримали уявлення про структуру виробництва, асортимент продукції підприємства, а також про основні етапи технологічних процесів та сучасні засоби їх автоматизації.

Окремо слід відмітити зацікавленість підприємців у підвищенні професійного рівня здобувачів, яка виразилась у запрошенні студентів на тимчасове працевлаштування протягом літніх канікул.

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук