Декан факультету інженерної механіки В.П.Олександренко

АвторMAEES

Декан факультету інженерної механіки В.П.Олександренко

Все починалося з небесної механіки – механіки Всесвіту. А потім, ставши інженерною, вона  набула поширення на Землі, проникнувши в кожний куточок цивілізованого світу, сприяючи розвитку та прогресу людства.

Над цією благородною задачею вже 50 років працює колектив кафедри машин і апаратів, електромеханічних і енергетичних систем.

Органічне поєднання талановитих рис вчених і педагогів, цілеспрямованість думок і дій дозволили сформувати активну позицію кафедри:

  • розширити перелік спеціальностей і спеціалізацій підготовки фахівців: галузеве машинобудування; електроенергетика, електротехніка та електромеханіка; мехатроніка і робототехніка галузі; машини та апарати легкої промисловості; електропобутова техніка; енергетичний менеджмент;
  • заснувати і розвинути наукову школу «Наукові та практичні основи переробки відходів виробництва у легкій промисловості» (керівник чл.-кор. АПН України, д.т.н., проф. Скиба М.Є.);
  • постійно залучати студентів до наукової роботи. Протягом десятиліть щорічно студенти під керівництвом викладачів кафедри стають переможцями і призерами Всеукраїнських олімпіад і конкурсів наукових робіт;
  • розвивати технології відновлювальної енергії;
  • створити потужну матеріально-технічну базу.

За роки плідної діяльності кафедра стала флагманом передової наукової думки, потужною кузнею з формування золотого фонду нашого регіону і України в цілому, а саме висококваліфікованих інженерних кадрів.

Традиції на кафедрі завжди були й залишаються основою підготовки висококваліфікованих фахівців, яким належить майбутнє, і саме їм Ваш колектив передає свої знання та досвід.

Колектив кафедри впевнено дивиться в майбутнє, на новий високий рівень підносить викладацькі та наукові розробки, творчі зв’язки з багатьма вищими учбовими та науковими закладами України та зарубіжжя, систематично проводить наукові конференції.

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук