“МОЯ ПРОФЕСІЯ – МІЙ УСПІХ – МОЄ МАЙБУТНЄ”

АвторMAEES

“МОЯ ПРОФЕСІЯ – МІЙ УСПІХ – МОЄ МАЙБУТНЄ”

2 березня 2021 року у місті Хмельницькому відбулось урочисте відкриття фестивалю професій “Твій старт в успішне життя”. Фестиваль проходить в рамках соціального, професійно-орієнтованого проекту “Моя професія – мій успіх – моє майбутнє”. Стартував він у стінах Вищого професійного училища №25

Фестиваль професій проходитиме з 2 по 12 березня 2021 року на базі навчально-практичних центрів (за галузевим спрямуванням), що діють у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини.

Метою фестивалю є популяризація професійної (професійно-технічної) освіти, робітничих професій, підвищення їх престижності у професійній діяльності, можливостей побудови успішної професійної кар’єри випускників.

Практичні професії є безпосередньою складовою промисловості, економіки, сфери послуг, без належного забезпечення цих сфер кваліфікованими працівниками з якісними технічними знаннями, не досягти соціально-економічного процвітання держави.

Приємно відмітити, що кращі випускники навчальних закладів професійної освіти Хмельниччини продовжують своє навчання у Хмельницькому національному університеті на кафедрі машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем за спеціальностями 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (освітні програми «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Електропобутова техніка», «Енергетичний менеджмент») та 133 «Галузеве машинобудування» (освітні програми «Робототехнічні та мехатронні системи галузі», «Машини та апарати легкої промисловості») в новітніх лабораторіях на сучасному устаткуванні (навчально-науковий центр систем автоматизації та електроприводів Siemen, навчально-науковий центр торгової марки Bruce, центр інноваційних технологій, лабораторія мехатроніки та робототехніки тощо). Таким чином продовжують підвищувати свої професійні навички для майбутньої успішної кар’єри.

В перший день проведення фестивалю проходив обласний конкурс фахової майстерності в номінації «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» серед учнів професійних (професійно-технічних) навчальних закладів.

У конкурсі приймали участь учні професійних училищ Хмельницького, Нетішина та Шепетівки.

Конкурс проводився в один практичний тур. Завдання практичного туру відповідали вимогам з кваліфікаційного розряду та містили в собі складання силового кола та кола керування трифазним електродвигуном з короткозамкненим ротором з використанням різного електротехнічного устаткування за наданою електричною принциповою схемою. Робочі місця учасників конкурсу були забезпеченні відповідним електротехнічним устаткуванням та наборами інструментів.

Оцінювали конкурсантів троє членів журі. Одним із членів журі був завідувач кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем (МАЕЕС) Хмельницького національного університету д.т.н., професор Поліщук Олег Степанович.

Приємно також відзначити, що іншим учасником журі був випускник кафедри МАЕЕС, а на сьогодні директор ТОВ «ГЛОБАЛ ЕЛЕКТРИШЕН» Салайчук Сергій Леонідович.

Окрім електромонтажників за звання кращих у професії змагатимуться також зварники, кравці, кухарі, автослюсарі, будівельні столяри, трактористи, кондитери та пекарі. Усіх переможців оголосять 12-го березня під час закриття фестивалю професій.

Заступник зав.кафедри МАЕЕС
Лісевич С.П.

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук