ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ НА КАФЕДРІ МАШИН І АПАРАТІВ, ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНИХ ТА ЕНЕРГЕТИЧНИХ СИСТЕМ

АвторMAEES

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ НА КАФЕДРІ МАШИН І АПАРАТІВ, ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНИХ ТА ЕНЕРГЕТИЧНИХ СИСТЕМ

20 червня відбувся День відкритих дверей кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем для випускників шкіл, училищ, коледжів й технікумів та їх батьків. Карантин не став на заваді, хоча це вперше, коли день відкритих дверей, кафедра провела у формі онлайн-конференції в програмному середовищі Zoom.

Майбутні студенти мали можливість зустрітися та поспілкуватися з професорськовикладацьким складом кафедри МАЕЕС, познайомитися з кафедрою, дізнатися про подробиці вступної компанії під час карантину, відвідати різні майстер-класи та ознайомитися з особливостями майбутніх професій. Завідувач кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем, д.т.н., доцент Поліщук Олег Степанович, представив кафедру фільмом, у якому розповідається про кафедру, освітні програми і спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців, а також про широкий спектр можливостей щодо працевлаштування (фільм можна переглянути на youtube каналі кафедри МАЕЕС: https://www.youtube.com/watch?v=L44ORldjJKE).

Вступне слово було надане ректору Хмельницького національного університету професору Скибі Миколі Єгоровичу.

Декан факультету – професор Віктор Петрович Олександренко, розказав про спеціальності та кафедру МАЕЕС у розрізі факультету інженерної механіки.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії Андрій Віталійович Мартинюк ознайомив абітурієнтів із особливостями вступу на спеціальності кафедри МАЕЕС у 2020 році та перевагами навчання у Хмельницькому національному університеті. Також відмітив можливість навчання за програмою «Подвійний диплом». Студент, завдяки міжнародній співпраці університету, має можливість отримати два диплома магістра, адже може навчатися паралельно в ХНУ та одному із закладів освіти Польщі.

Доцент кафедри МАЕЕС – Горященко Сергій Леонідович, ознайомив абітурієнтів з освітніми програмами і спеціальностями. По кожному напрямку, розказав про діючі лабораторії та навчальні центри, акцентувавши на результатах навчання, які отримає студент по закінченню, та згадав про бази практики, а в майбутньому місця працевлаштування.

Доцент кафедри МАЕЕС – Майдан Павло Сергійович, ознайомив з матеріальнотехнічною базою кафедри, зокрема навчально-науковим центром SIEMENS, провів майстер-клас і розказав про устаткування та новітні технологій компанії SIEMENS, що дозволяють створювати цифрові «двійники» технологічних процесів та підприємств, моделювати виробничі цикли та оглядати їх у віртуальній реальності.

Доцент кафедри МАЕЕС – Прибега Дмитро Володимирович, розказав про основи програмування мікроконтролерів, складання і програмування робототехнічних та мехатронних систем, показав застосування, вище згаданого, на практиці.

Доцент кафедри МАЕЕС – Романець Тарас Петрович, ознайомив з матеріальнотехнічною базою кафедри, зокрема навчальною лабораторією торгової марки BRUCE, провів майстер-клас з виконання технологічних операцій на автоматизованому швейному устаткуванні торгової марки BRUCE і розказав про основні принципи роботи швейного устаткування.

Викладач кафедри МАЕЕС – Поліщук Андрій Олегович, розказав і представив презентацію технології складання та принципу роботи робота-маніпулятора та 3D – принтера.

Демонстрацію студентських наукових та навчальних розробок провів, викладач кафедри МАЕЕС, кандидат технічних наук – Неймак Віталій Станіславович. Абітурієнти отримали можливість побачити, чим живуть студенти та викладачі кафедри.

Заслужений енергетик України, кандидат технічних наук – Шпак Олександр Леонідович розказав про перспективи працевлаштування студентів після закінчення навчання за спеціальностями кафедри.

Студенти кафедри: магістр гр. МБм–19-1 Хрущ Анастасія та студент гр. ЕМ-16-1 Богачук Євген, розказали свої враження про навчання, набуті вміння, застосування отриманих знань на практиці та дали поради абітурієнтам виходячи з власного досвіду. Також Євген презентував свій винахід, про який відомо по всій Україні і не тільки.

Абітурієнти та їх батьки мали можливість поспілкуватися з викладачами кафедри МАЕЕС та отримати відповіді на питання.

Від викладацько-професорського складу кафедри МАЕЕС, можу сказати, що для нас це був цікавий і хвилюючий досвід. Але ми сподіваємося, що незабаром наша держава повністю вийде з карантину і ми зможемо повернутися до живого спілкування.

Елла Золотенко
викладач кафедри машин і апаратів електромеханічних та енергетичних систем ХНУ

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук